UN CONTE PER LA IGUALTAT

Un any més ens presentem al premi Sambori, de l.literatura en valencià. L´any passat guanyà el 1º premi l´alumnat de l´escola infantil Virgen de Cortes de l´aula de 4 anys del que jo era tutor.Enguany participem tot el grup educatiu Verge.Esperem tindre quelcom guanyador.

TITOL DEL CONTE : PER QUÈ?

Aparentment senzill, il.lustrat pel propi alumnat i amb material reciclat, però amb molta càrrega pedagògica.

Cada persona és única, irrepetible i diferent als altres, o… jo sóc igual que tu?? La societat varia i està en continu canvi, els xiquets conviuen en tots els àmbits amb diferents cultures, races, religions, costums, color de pell… Doncs, des de l’etapa d’infantil tenim l’obligació  d’educar en el respecte i una educació plena de valors, la qual lluny de pensar en les diferències com aspecte negatiu, es veuen com a grans possibilitats.

Els  objectius principals que es treballen amb el conte PER QUÈ? són: la identitat personal,  la inclusió social i la diversitat.

A més, vàrem aprofitar la setmana dels animals creant aquest projecte i imaginant-los com protagonistes: l’elefant amb una gran trompa, el peix amb unes petites branques, el flamenc rosa i esvelt, els crancs que caminen cap enrere… tots amb un mateix dubte: PER QUÈ JO SÓC AIXÍ I EL MEU AMIC NO?

La resposta la tenim en les nostres mans i el nostre cor… PERQUÈ TOTS SOMS DIFERENTS.

És un conte basat en una educació en valors, el respecte, l’amor i autoconfiança en edats primerenques, mitjançant l’estimulació sensorial.

Tota l’aula dels CONILLS (4 ANYS) va participar en la seua creació i en la idealització de l’argument, el considerem un projecte cooperatiu i enriquidor, pel qual vam gaudir moltíssim.

UN CONTE PER LA IGUALTAT